Jung/Kvänum 10 IF

Herrarna vände och vann säkert på Mellbyvallen!

Mellby IK A – JK10 IF A 1-5 (1-0)
Vi kom till match idag utan vår meste målgörare så här långt, då Arvid Bergman tvingades lämna ett sent återbud då han kände sig lite rosslig i halsen. Då fick andra kliva fram och leverera istället.
Det blev till slut en stabil seger med 5-1 i bortamötet med Mellby IK på Mellbyvallen efter underläge med 1-0 i paus. I andra halvlek så kommer vi med ett klart högre tempo och vänder matchen med tre snabba mål under den inledande halvan av andra halvlek.
Mellby som är lite svårspelade, var väldigt disciplinerade i första halvleken även om det var JK10 som styrde det mesta av spelet. Och även om vi inte skapade de där riktigt heta lägena så var det avslut i nästan varje anfall, om än med lite oskärpa i dessa avslut. Vi hade också nån boll som dansade på mållinjen men Mellby försvarade sig med stor offervilja. Tempot var ganska högt och det kändes som Mellby skulle få problem med detta till slut.
Det var ändå Mellby som tog ledningen i den 36:e minuten på en snabb kontring. Detta gav nog lite energi åt Mellby men det började märkas att tröttheten smög sig på hos vissa Mellbyspelare och man gjorde några byten redan under första halvleken.
1-0 till hemmalaget stod sig i paus och JK10-grabbarna var inte riktigt påslagna kändes det som.
I den andra så märktes det att JK10 lade in en växel till. Det var framför allt via ett rappt kantspel där Mellby stundtals hade jättebekymmer. Tre minuter in i andra halvlek var det kvitterat till 1-1. Det var efter att vi vunnit boll på mittplan som Niklas Hedlund fick ganska fritt fram. Strax utanför straffområdet så lägger han en perfekt passning till Benjamin Boström som lite till vänster distinkt trycker in bollen utan chans för hemmakeepern.
Nu var det ett stressat Mellby och JK10 ”snodde” bollen allt som oftast på mittplan och ställde om direkt. Det började se tröttkört ut i Mellbyförsvaret när den ena vågen efter den andra sköljde över dem.
I den 62:a minuten så kommer 2-1 till JK10. det är en frispark som Jakob Berggren lyfter in i straffområdet där hemmakeepern inte fick grepp om bollen (var nog lite störd av den låga solen), och Tony Berntsson var först på returen och kunde enkelt trycka in den i mål.
Några minuter senare så får Benjamin Boström en fin stickare och skär in från sin vänsterkant där han blir nergjord och straffen är solklar.
Benjamin tar själv hand om straffen och placerar den distinkt till höger om målvakten som går åt andra hållet och ställningen är nu 3-1 till de för dagen gulrödrandiga JK10.
Nu gick Mellby ner på knäna lite och fem minuter senare så får Benjamin ”Benji” Boström en perfekt boll av Tony Berntsson som helt fri skär in från sin vänsterkant och avslutar kliniskt till 4-1.
I den 82:a minuten så fastställer Ali Mohammadi slutresultatet till 5-1 när han bombar in bollen från 8-10 meters håll efter en fin framspelning.
Matchen slutar alltså med en 5-1 seger efter en stark andra halvlek. Tre viktiga poäng och det blev en skön resa hem från Mellbyvallen. Ett resultat som kanske kunde varit nåt mål större.
Sammanfattningsvis så var det väldigt starkt av JK10-grabbarna att trots att det inte riktigt stämde under första halvleken kunna komma ut och vända matchen. Vi visar upp en fantastisk vilja och effektivitet i den andra halvleken och vi ger egentligen inte Mellby chansen att vara med och slåss om poängen.
Det också härligt att se att trots sena återbud av våra vassa målskyttar så kliver andra fram och bidrar. Måste ju nämna Benjamin Boström som med sina tre mål idag kliver upp som delad etta tilsammans med Arvid Bergman i den interna skytteligan med 12 mål var.
Närmast väntar ett tufft derby och en liten seriefinal hemma mot Tråvad/Larv nästa helg. Då gäller det att vi taggar upp rejält. Det blir en tuff match.

Målen: Benjamin Boström 3 (48, 65, 70), Tony Berntsson (62), Ali Mohammadi (82)